Известие

Collapse
No announcement yet.

Изгоряла светлина на регистрационния номер!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Изгоряла светлина на регистрационния номер!

Здравейте колеги. Онзи ден като пуснах фаровете и видях, че ми свети чека за изгоряла крушка. Установих че проблема е в лявата лампичка осветяваща регистрационния номер отзад. Така калпаво е монтирана пластмасата, която държи самия номер, че няколко часа се мъчих по всевъзможен начин да отворя и да сменя крушката, но не успях. Четох подобни теми и видях, че доста колеги са пропищяли от този проблем. Ще ви бъда благодарен ако някой, който се е сблъсквал със същия проблем предложи някакво решение!
    Alfa Romeo 156 1.8TS' 97 - EX
    Alfa Romeo 156SW 1.9JTD 16V M-Jet' 04

Ами като го гледаш има ли друго решение освен чупене на пластмасата или демонтаж на целия номер със се нея..?

Comment

С едно тънко пиронче чукаш в средата на нита и после хващаш отзад номера и дърпаш към теб , за да изкараш нита, сваляш номера, развиваш пластмасата..... После или намираш тънка видийка и я завиваш в нита от задния му край или отиваш да ти го пломбират на ново за 12 лв.

Comment

Вади се номера като се по напъне малко и нита изпуска от пломбата после сменяш крушката и после слагаш номера и наместваш нита в пломбата и нищо не си личи това е не е сложно без тази операция е невъзможно да се смени крушката

Comment

Ясно. Мерси колеги!
          Alfa Romeo 156 1.8TS' 97 - EX
          Alfa Romeo 156SW 1.9JTD 16V M-Jet' 04

Comment

Аз направих следното свалих номера махнах му целата плаксмаса, пробих една дупка 8-ца с винтоверта в бронята, и сложих номера без плаксмаса, като вкарах нита в дупката и фиксирах номера в двата края с по една рапидка от нераждавейка, стана муцка и сега се осветява в пъти по-добре
            Да се ядосваш, значи да наказваш себе си, за грешките на другите!
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kanev Покажи съобщение
              Здравейте колеги. Онзи ден като пуснах фаровете и видях, че ми свети чека за изгоряла крушка. Установих че проблема е в лявата лампичка осветяваща регистрационния номер отзад. Така калпаво е монтирана пластмасата, която държи самия номер, че няколко часа се мъчих по всевъзможен начин да отворя и да сменя крушката, но не успях. Четох подобни теми и видях, че доста колеги са пропищяли от този проблем. Ще ви бъда благодарен ако някой, който се е сблъсквал със същия проблем предложи някакво решение!
              Сваляш номера както са ти описали колегите,вадиш централния нит,скъсяваш алуминия на нита дето стърчи отзад,подлагаш на едно трупче нита,зачукваш го за номера и монтираш и размонтирваш колкото и когато си поискаш.
              sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Първоначално публикувано от Encislav Покажи съобщение
                Аз направих следното свалих номера махнах му целата плаксмаса, пробих една дупка 8-ца с винтоверта в бронята, и сложих номера без плаксмаса, като вкарах нита в дупката и фиксирах номера в двата края с по една рапидка от нераждавейка, стана муцка и сега се осветява в пъти по-добре
                Аз направих същото и не предния и на задния,само че с по 6 нита на номер,да няма мърдане
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Я кАжи откъде видя това с нитовете...

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                    Я кАжи откъде видя това с нитовете...
                    От баце Иво.............

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                      Аз направих същото и не предния и на задния,само че с по 6 нита на номер,да няма мърдане
                      И аз си направих и предния така, мръднах го малко по-вдясно като левия му край го направих да започва на една линия с черната плаксмаса на бронята, мога да ви пусна после снимков мат'риял
                      sigpic

Comment

Ето и обещания снимков мат'риял

sigpic

Comment

Аз преди 2 месеца си сменях 2-те крушки на номера със бели диодни, но не съм срещал затруднение. Просто натиснах рамката на номера по-сериозно с ръка и изкарах плафоните и после по-обраният ред ги вкарах, всичко ми отне 5 мин. Не-знам при вас що така се получава....

Comment

Първоначално публикувано от grenlould Покажи съобщение
                            Аз преди 2 месеца си сменях 2-те крушки на номера със бели диодни, но не съм срещал затруднение. Просто натиснах рамката на номера по-сериозно с ръка и изкарах плафоните и после по-обраният ред ги вкарах, всичко ми отне 5 мин. Не-знам при вас що така се получава....
                            Защото в КАТ всеки си слага както си иска пластмасите,едните по-надолу/като при теб/ други по-нагоре почти плътно до плафоните..........

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                              Защото в КАТ всеки си слага както си иска пластмасите,едните по-надолу/като при теб/ други по-нагоре почти плътно до плафоните..........
                              Имаш право, моите на магия излизат, но поне излизат! Между другото имам един проблем, като си смених крушките си сложих от тия белите диодните за 2 лв. и от както си ги сложих, лампичката на таблото ми светна, че имам изгоряла крушка. Не-знам ако купя от скъпите диодни пак бели, дали ще угасне тая лампичка!
                              А на колегите по-горе мога да им предложа, ако им се занимава, да си свалят рамката със регистрационният номер и да си пробият две дупки и да си го поставят малко по-надолу! Преди време на един форд ми се беше наложило да правя тази маневра, но след това вече всичко заспа!
                              Last edited by grenlould; d.m.y г., 19:07.

Comment

Working...
                              X